Warmtebaan Enschede af… bijna dan.

Op 8 maart 2018 begon voor Captandum de start met het omgevingsmanagement voor project Warmtebaan Enschede. Vanaf dat moment startte Ennatuurlijk met het aansluiten van de losstaande warmtenetten in de wijken Roombeek en Deppenbroek op het duurzame warmtenet in Enschede; het duurzaamste van Nederland. De realisatie is onderdeel van het project de Warmtebaan Enschede: een uitbreiding van het bestaande warmtenet met bijna 8 kilometer.

De Warmtebaan biedt de mogelijkheid om uiteindelijk bijna de helft van Enschede van warmte te kunnen voorzien. De afronding van fase 2 en 3 houdt in dat alle bestaande netten in de stad nu met elkaar verbonden zijn. De verbinding is vrijdag 18 september officieel gelanceerd, natuurlijk met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM.

Opening Warmtebaan Enschede Ennatuurlijk.jpg

(Jeroen Diepenmaat, Wethouder gemeente Enschede en Ernst Japikse, CEO Ennatuurlijk.)

De Warmtebaan
De werkzaamheden door aannemer Denys voor de Warmtebaan zijn gestart in april 2018 en bestonden uit meerdere fases. Eerder waren de eerste en tweede fase al afgerond in onder andere de wijken Boswinkel, Getfert, de Bothoven en het Centrum. De aangrenzende gemeentelijke panden zoals het Wilminktheater, het Muziekcentrum (gereed!) en het Stadskantoor worden ook aangesloten op de Warmtebaan. De uitbreiding van het huidige warmtenet met de Warmtebaan begint vanaf de aansluiting op het bestaande warmtenet, vlakbij de Zuidhollandlaan in de wijk Boswinkel.

En nu?
Overal waar Ennatuurlijk is gestart wordt de tijdelijke bestrating vervangen door definitieve bestrating. Dus betekent dit dat wederom Captandum de omgeving informeert evenals nood- en hulpdiensten, corporaties, gemeente, afvalbedrijven en vele anderen.

Warmtenet Enschede.png