Mediatraining


Mediatraining is bijna een vies woord geworden. Op een vervelende manier herkenbaar op het moment dat de voetballer die drie keer scoorde in het interview te nadrukkelijk aangeeft dat het teambelang voorop staat. Of als terecht gestelde vragen door politici niet beantwoord worden om een vooraf ingestudeerde kernboodschap de wereld in te slingeren. En dat dan ook nog bij herhaling.

Toegegeven, dat zijn handvatten die kunnen helpen. Maar in hun herkenbaarheid contraproductief. De kunst is vooral om door het ervaren van controle (via de microfoon, de interviewer of de camera) het contact te maken met de mensen die het verhaal aanhoren. En dat dan op een geloofwaardige, overtuigende, authentieke manier. Sommigen doen dat vanzelf goed. Noem het talent. Anderen, de meesten onder ons, kunnen door een toegenomen bewustwording en training hun prestaties verbeteren.

Onze dienstverlening
Captandum biedt op -basis van een intake- modulair opgebouwde maatwerk trainingen van één of meerdere dagdelen. De trainingen worden aangepast aan de deelnemers en worden in huis of op locatie gegeven. Maximaal vijf deelnemers per groep.

Modules
– basisuitleg werkwijze media
– het onvoorbereide interview
– het telefonisch interview
– het face-to-face radio-interview
– het camera-interview
– do’s en don’ts
– het schrijven van een persbericht
– het schrijven van een toespraak
– het houden van een toespraak

Soms ontbreekt het woordvoerders aan tijd om een gepland interview goed voor te bereiden. Voor een korte, snelle voorbereiding, telefonisch of op de plek waar u wordt verwacht belt u 06-48230844.