Captandum werkt voor


Alliander

Captandum staat Alliander bij in de communicatie voor strategisch omgevingsmanagement.

Print

Captandum helpt de Universiteit Twente met marketing en communicatie voor Professional Learning & Development, faculteit Management & Bestuur.

 

Alle stemmen tellen

Veel mensen komen niet toe aan het lezen van uitgebreide verkiezingsprogramma’s. Terwijl daar juist in staat beschreven wat de partijen belangrijk vinden. Captandum ontwikkelt een website waarop samenvattingen van deze programma’s in vereenvoudigde taal staan. Ergens in geloven begint vaak bij begrip. Dankzij deze aanpak kunnen meer mensen zich een mening vormen over onder meer de plannen van politici, bestuurders en volksvertegenwoordigers.

 

Aveleijn

Captandum ondersteunt Aveleijn met cliëntencommunicatie. De Twentse zorginstelling Aveleijn biedt haar cliënten en bezoekers van haar website via een “makkelijk lezen”-knop de mogelijkheid de teksten van de website ook in vereenvoudigde taal te lezen. Captandum hielp Aveleijn met het hertalen van de teksten op leesniveau B1. Ook het project Alle Stemmen Tellen vond haar eerste toepassing bij Aveleijn. In zes weken tijd bezochten meer dan 40.000 bezoekers de website van Aveleijn om de versimpelde verkiezingsprogramma’s te bekijken. Samen met Aveleijn ontwikkelde Captandum aanvullend hierop een spel. Het spel werd gespeeld op de woonlocaties van Aveleijn en daarnaast op diverse scholen, in wijkcentra en horecagelegenheden in Enschede en Borne.

 

DTZC

Captandum maakt voor de cliënten van De Twentse Zorgcentra bestaand voorlichtingsmateriaal begrijpelijk. Folders en handleidingen worden zoveel mogelijk aangepast aan de de mogelijkheden die zij hebben. Beeldtaal met pictogrammen helpt hierbij.